Kovácsszénája:


Egy négy tóból álló tórendszer utolsó tagja amit 1972-ben építettek, és a nyaralótól 120 m-re fekszik két kisebb hegy völgyében. A négy tó 10 km-en terül el az első az orfűi tó, majd a Pécsi és a Herman Ottó tó és Végül a kovácsszénájai tó. Mivel a kovácszénájai tó az utolsó a tórendszerben, ezért ez a legbékésebb és a legvadregényesebb mindközül.

A tó hossza meghaladja az 1 km-t szélessége a természeti viszonyok tükrébe 500-300 m. A tavon napijegyes horgásztatás van, amit csak horgász engedély ellenében lehet kiváltani, parti illetve csónakos napijegy ára 2000-2500 Ft, ami napkeltétől napnyugtáig érvényes. A tó az egyik legjobban telepítet tavak közé tartozik, szinte minden Magyarországon horgászható halfaj megtalálható benne például: 10 kg feletti amurok, pontyok, harcsák, 1-8 kg-ig süllők, balinok, csukák, természetesen nagy mennyiségben van keszeg és kárászféle is a tóban. A kifogható halmennyiség csak napi szinten van korlátozva 2 db békés, 1 db ragadozó, valamint 5 kg nem nemes hal.
Nem jellemző a 10-20 főnél nagyobb horgászlétszám a hely eldugottsága miatt kivéve hétvégente. Pénteken, szombaton éjszakai horgászat is van, a partról és csónakból is.

A horgásztó mellett az Orfűi patakba torkolló állandó vízfolyások háborítatlan élővilága, érdekes földtani képződmények, forrás, barlang, felhagyott kőbánya várja a turistákat. A település nevezetessége az ősi magyar halmazatos településszerkezet.

Az időszakos helyi programokról, rendezvényekről bővebb információkat az alább web-oldalon találhatnak:
http://www.kovacsszenaja.hu/programok_esemenyek_kozossegi_programok
http://www.orfu.hu/index.php/rendezvenyeink
Természet
Csónakok


A falu


Télen


A tó


Légifelvétel


Természet

Elérhetőségek | © Copyright 2008-2013. | Webdesign: Balintko Bt.